Toon alles (1)

Aidsfonds trekt ‘horrorcampagne’ terug na kritiek patienten

6 december 2016, 13:00
Aidsfonds trekt ‘horrorcampagne’ terug na kritiek patienten
Aidsfonds trekt ‘horrorcampagne’ terug na kritiek patienten
Het Aidsfonds trekt zijn huidige campagne over het hiv-virus per direct terug. Aanleiding zijn de reacties onder hiv-patiënten. Ze voelen zich door de campagne gekwetst en gestigmatiseerd.
 
‘Ik vermoord zo'n 300 kinderen per dag’ en ‘Ik ben nu gevaarlijker dan ooit’. Het is een gedeelte van een radiospotje uit een campagne van het Aidsfonds over het hiv-virus. Die campagne roept felle reacties op onder hiv-patiënten. Advocaat Oscar Hammerstein, zelf hiv-patiënt, reageerde fel op de campagne. ‘Ik vecht al 28 jaar tegen de stigmatisering van mensen met hiv. Met succes’, zei Hammerstein vanochtend in het NOS Radio 1 Journaal. ‘Nu komt uitgerekend het Aidsfonds met een misdadige campagne die hiv-patiënten ervan beschuldigt 300 kinderen per dag te vermoorden.’
 
De Hiv Vereniging Nederland spreekt van een 'horrorcampagne' en eist dat het fonds er zo snel mogelijk stopt. Dat heeft het Aidsfonds nu gedaan. ‘Hoewel de campagne uitgebreid van tevoren is getest, is gebleken dat veel hiv-positieven zich door de campagne gekwetst en gestigmatiseerd voelen. Dat is niet de bedoeling geweest van de campagne’, laat het Aidsfonds weten.
 
►Wilt u voortaan elke donderdagochtend het laatste nieuws, opinies en achtergronden over de wereld van doneren & sociaal investeren? Voor een geheel kosteloos abonnement op DDB Journaal: klik hier.
gerelateerde items